Tevella Oy

Tevella Oy työnantajana

Yhtiön toimialana on opetus-, oppimis-, leikki-, liikunta-, terapia-, hoito-, apu-, toimisto-, AV- ja askartelutarvikkeiden ja välineiden, pelien, kirjojen, sähköisten tallenteiden, soitinten, kalusteiden sekä lahja- ja sisustustavaroiden valmistus, maahantuonti-, maastavienti-, agentuuri-, tukku-, vähittäismyynti-, vuokraus-, liisaus- ja em. asioihin liittyvä lisensiointitoiminta. Yhtiö voi omistaa, hallita ja vuokrata kiinteistöjä, kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden osakkeita sekä muita arvopapereita sekä käydä niillä kauppaa.

Yrityksen työntekijät ovat arvostaneet seuraavia työnantajan ominaisuuksia: selkeät ohjeet tavoitteille ja toiminnalle, mahdollisuus itsensä kehittämiseen ja kiinnostavat tuotteet ja palvelutYrityksen arvosana työpaikkana on 2.8/5.0 ja yrityksestä on jätetty alle 5 arviota.

Työskenteletkö sinä yrityksessä Tevella Oy? Jätä arvio työpaikastasi!

2.8

Yhteensä
alle 5 arviota

Yrityksen Tevella Oy työnantaja-arvosana

Mistä on kyse
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut

Yritykselle ominaista

Mistä on kyse

Selkeät ohjeet tavoitteille ja toiminnalle

Mahdollisuus itsensä kehittämiseen

Kiinnostavat tuotteet ja palvelut

Yrityksen taloustiedot

Mistä on kyse
Kotipaikka:Tampere
Liikevaihto (€):11,586,000
Liiketulos (€):261,000
Kasvu-%:1,3
Henkilöstöluokka: 20 - 49 henkilöä
Henkilöstömäärä:48
Menestyjäpisteet:56/100
Toimiala:Toimitilakalusteiden tukkukauppa
Tilikausi: 2/2019
Lähde: Alma Talent Tietopalvelut
2.8

Arvio

13.09.2019
Heikot palkat aiheuttavat työvoimapulaa, jota paikataan ottamalla varastolle ilmaistyövoimaa harjoittelijoista ja opiskelijoista sekä halpaa työvoimaa henkilöstövuokrausfirmoista. Uusia työntekijöitä pitää jatkuvasti kouluttaa ja syntyy erilaisia ongelmia työnkierroissa ja tiedonkulussa. Ilmapiiri on hektinen ja raskas heikohkon esimiestyön tähden ja varasto on epäjärjestelmällinen. Tiedonkulku osastojen välillä on heikkoa ja työilmapiiri on vahvasti kuppikunnittunutta. Osastojen välillä on kitkaa ja kaikkien mielestä muut toimivat väärin. Palkankorotuksien pyytäjät saavat kenkää, joten etenemismahdollisuuksia ei ole. Sopimukset tehdään mahdollisimman lyhyiksi. Turvallinen työpaikka kuitenkin. Apua saa pyytämällä ja työhönperehdytys on kattava. Hyvä varastotyöläinen pääsee kiinnostavien tuotteiden pariin.
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut