Suomen ympäristöopisto SYKLI Oy

Suomen ympäristöopisto SYKLI Oy työnantajana

Yhtiön toimialana on yleishyödyllisenä yhteisönä ylläpitää Suomen koulutuslainsäädännön mukaista ammatillista oppilaitosta tai erikoisoppilaitosta sekä tässä tarkoituksessa harjoittaa ja kehittää opetus- ja tutkimustoimintaa samoin kuin muuta koulutusta ja työelämän kehitystä palvelevaa toimintaa. Yhtiön tarkoituksena ei ole tavoitella voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Yrityksen työntekijät ovat arvostaneet seuraavia työnantajan ominaisuuksia: työn ja vapaa-ajan suhde, itseohjautuvuus ja vapaus, ja kiinnostavat tuotteet ja palvelutYrityksen arvosana työpaikkana on 3.2/5.0 ja yrityksestä on jätetty alle 5 arviota.

Työskenteletkö sinä yrityksessä Suomen ympäristöopisto SYKLI Oy? Jätä arvio työpaikastasi!

3.2

Yhteensä
alle 5 arviota

Yrityksen Suomen ympäristöopisto SYKLI Oy työnantaja-arvosana

Mistä on kyse
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut

Yritykselle ominaista

Mistä on kyse

Työn ja vapaa-ajan suhde

Itseohjautuvuus ja vapaus

Kiinnostavat tuotteet ja palvelut

Yrityksen taloustiedot

Mistä on kyse
Kotipaikka:Riihimäki
Liikevaihto (€):2,923,000
Liiketulos (€):122,000
Kasvu-%:4,38
Henkilöstöluokka: 20 - 49 henkilöä
Henkilöstömäärä:32
Menestyjäpisteet:69/100
Toimiala:Keskiasteen ammatillinen koulutus
Tilikausi: 12/2018
Lähde: Alma Talent Tietopalvelut
3.2

Arvio

Nykyinen työntekijä

16.05.2019
Syklissä pääsee työskentelemään kestävän kehityksen eteen ja yritys myös tukee oman toimintansa kautta työntekijänsä intohimoa ympäristöalan tehtävissä/kouluttajana. Yritys pyrkii myös oman toimintansa kautta toimimaan esimerkkinä asiakkaillensa ja yhteistyökumppaneillensa (mm. jätteiden kierrätys, kiertotalous, jne.). Huonoina puolina mainittakoon heidän toiminnan jäykkyys. Eri osastot eivät työskenetele ja kommunikoi joustavasti ja työntekijöitä sanattomasti painostetaan hoitamaan vain oma pilttuunsa. Mikäli työtehtävien jaossa tai työnkuvissa/ projekteissa tulee erimielisyyksia, ei johdolla ole taitoja ratkaista ongelmaa, vaan ne lakaistaan maton alle, jopa mylläkoulua on havaittavissa. Yritys toimii tiukoissa budjeteissa ja se näkyy mm. heidän haluttomuudessa kouluttaa väkeään kuin pakollisen tarpeen edessä, ja välillä ei silloinkaan. Mm. esimiehiä olisi hyvä kouluttaa johtamaan nykyaikaisemmin.
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut