Rokuan Kuntoutus Oy

Rokuan Kuntoutus Oy työnantajana

Yhtiön toimialana on harjoittaa ravitsemis- ja majoitustoimintaa, tutkimus-, kuntoutus- ja kylpylätoimintaa ja niihin kuuluvien tavaroiden ja palvelusten kauppaa. Yhtiö voi omistaa ja hallita kiinteistöjä, osuuksia, osakkeita ja muita arvopapereita ja käydä niillä kauppaa.

Yrityksen työntekijät ovat arvostaneet seuraavia työnantajan ominaisuuksia: viihtyisät toimitilat ja laadukkaat työvälineetYrityksen arvosana työpaikkana on 2.2/5.0 ja yrityksestä on jätetty alle 5 arviota.

Työskenteletkö sinä yrityksessä Rokuan Kuntoutus Oy? Jätä arvio työpaikastasi!

2.2

Yhteensä
alle 5 arviota

Yrityksen Rokuan Kuntoutus Oy työnantaja-arvosana

Mistä on kyse
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut

Yritykselle ominaista

Mistä on kyse

Viihtyisät toimitilat ja laadukkaat työvälineet

Yrityksen taloustiedot

Mistä on kyse
Kotipaikka:Utajärvi
Liikevaihto (€):6,195,000
Liiketulos (€):-128,000
Kasvu-%:11,63
Henkilöstöluokka: 50 - 99 henkilöä
Henkilöstömäärä:54
Menestyjäpisteet:27/100
Toimiala:Fysioterapia
Tilikausi: 12/2018
Lähde: Alma Talent Tietopalvelut
2.2

Arvio

20.11.2019
Yritys on työnantajana keskinkertainen ja sen suurin heikkous lienee huonossa johtajuudessa. Yrityksellä olisi mahdollisuuksia menestyä, jos se vain haluaisi. Kuntoutussektorilla toimiva yritys työllistää mm. paljon sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita, joiden rooli työntekijöinä jää suorittajiksi ja menoeriksi. Työntekijän kehittymiseen panostetaan vain vähän. Kehityskeskusteluja tai muita johtamisen työkaluja työntekijän ammatillisuuden vahvistajana ei juuri käytetä. Työntekijätason arjesta ja itse työstä johto pitää itsensä vahvasti erillään ja vaikuttaa myös, että kiinnostus sitä kohtaan on vähäistä. Työntekijänä asiantuntijatyössä et juuri voi vaikuttaa miten asiat tehdään ja mielipiteilläsi ei ole vaikutusta toimintaan. Eriävien mielipiteiden esittäminen voi nostaa henkilön silmätikuksi, jolloin hänen olostaan yrityksessä saatetaan tehdä jopa sietämätöntä. Em. toiminta on johtanut monen työntekijän oma-aloitteelliseen irtisanomiseen. Erityisesti kuntoutustoiminnassa yrityksen
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut