Parma Oy

Parma Oy työnantajana

Yhtiön toimiala on harjoittaa tehdasvalmisteisten rakennusosien, betonituotteiden ja telakkateollisuustuotteiden tuotantoa, kauppaa ja asennusta, rakennusmateriaalien valmistusta ja kauppaa, rakennusten saneeraustoimintaa, rakentamiseen liittyvää konsultointia sekä kiinteistöjen omistus- ja vuokraustoimintaa. Yhtiö voi omistaa osakkeita sekä omistaa ja hallita kiinteistöjä sekä kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden osakkeita.

Yrityksen työntekijät ovat arvostaneet seuraavia työnantajan ominaisuuksia: voin olla oma itseni, itseohjautuvuus ja vapaus, ja kansainväliset mahdollisuudetYrityksen arvosana työpaikkana on 3.4/5.0 ja yrityksestä on jätetty alle 5 arviota.

Työskenteletkö sinä yrityksessä Parma Oy? Jätä arvio työpaikastasi!

3.4

Yhteensä
alle 5 arviota

Yrityksen Parma Oy työnantaja-arvosana

Mistä on kyse
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut

Yritykselle ominaista

Mistä on kyse

Voin olla oma itseni

Itseohjautuvuus ja vapaus

Kansainväliset mahdollisuudet

Yrityksen taloustiedot

Mistä on kyse
Kotipaikka:Vihti
Liikevaihto (€):173,564,000
Liiketulos (€):5,231,000
Kasvu-%:2,04
Henkilöstöluokka: 500 - 999 henkilöä
Henkilöstömäärä:590
Menestyjäpisteet:32/100
Toimiala:Betonituotteiden valmistus rakennustarkoituksiin
Tilikausi: 12/2018
Lähde: Alma Talent Tietopalvelut
2.7

Arvio

13.03.2019
Itsenäistä työskentelyä, johon koulutetaan hyvin. Kaikki siinä kohtaa hyvin jos ei mitään kerrota ja jos palautetta tulee on se aina negatiivista. Kiitosta hyvästä työstä ei saa ja johto ei odota palautetta työntekijöiltä innolla. Tehtäviä annetaan samalla henkilölle vaikka viisi ja työn määrästä tuleva rasituksesta ei kiitetä, eikä se näy palkassa yhtään plussana samana pysyy. Korotuksia vuodessa vain pakolliset liitosta tulevat ja jos Rupeet kyselemään korotusta, tulee yleensä jyrkästi kielteinen vastaus. Boonukset ovat muutamasta kympistä satasiin riippuu missä yksikössä on töissä. Terveyspalvelu on hyvä. Paitsi terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen yhtiö ei tee mitään. Kulttuuri seteleitä saa vaan joskus. Kaikki pitää itse ottaa selvää perehdytys on huonoa ja yrityksen sisäisistä eduista ei kerrota mitään jos ei kysele. Yrityksen sisäinen tiedon kulku on huono ja kerrotaan kaksi viikkoa ennen kaikki tärkeät aina. Inhimillistä kohtelua ei tunneta työntekijöitä kohtaa. Varma työpa
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut