Mäntänvuoren Terveys Oy

Mäntänvuoren Terveys Oy työnantajana

Yhtiön toimialana on sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen tuottaminen. Yhtiö voi sekä omistaa että vuokran nojalla hallita kiinteistöjä, toimitiloja ja rakennuksia. Yhtiön tarkoituksena on edistää uudenlaisten alueellisten perusterveydenhuollon, perustason erikoissairaanhoidon ja sosiaalitoimen palvelukonseptien luomista ja näihin malleihin perustuvan palvelutoiminnan harjoittaminen Mänttä-Vilppulan seudulla ja Ylä-Pirkanmaalla. Yhtiön toiminnassa otetaan ensisijaisesti huomioon lain mukaan kuuluva palvelujen järjestämisvastuu. Yhtiön toiminnan tuottama voitto ja sen omaan pääomaan kertyneet varat käytetään ensisijaisesti yhtiön ja sen toiminnan kehittämiseen. Muulle osakkeenomistajalle kuin yhteiskunnalliselle tai julkiselle taholle tai julkisen tahon kokonaan tai osittain omistamalle yksityisoikeudelliselle yritykselle tai yhteisölle voittoa voidaan jakaa korkeintaan neljäkymmentäyhdeksän prosenttia (49 %) toiminnan vuosivoitosta tai vapaan oman pääoman rahaston määrästä. Yhtiön alentaessa osakepääomaansa, hankkiessa tai lunastaessa omia osakkeitaan tai tullessa puretuksi ja poistetuksi rekisteristä sen nettovaroista jaetaan osakkaille heidän yhtiöön sijoittamaansa pääomaa vastaava määrä ja muilta osin yhtiön varat luovutetaan yhtiökokouksen päättämällä tavalla perusterveydenhuollon, perustason erikoissairaanhoidon ja sosiaalitoimen palvelukonseptien edistämiseen Mänttä-Vilppulan seudulla ja Ylä-Pirkanmaalla.

Yrityksen arvosana työpaikkana on 1.8/5.0 ja yrityksestä on jätetty alle 5 arviota.

Työskenteletkö sinä yrityksessä Mäntänvuoren Terveys Oy? Jätä arvio työpaikastasi!

1.8

Yhteensä
alle 5 arviota

Yrityksen Mäntänvuoren Terveys Oy työnantaja-arvosana

Mistä on kyse
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut

Yrityksen taloustiedot

Mistä on kyse
Kotipaikka:Tampere
Liikevaihto (€):50,418,000
Liiketulos (€):6,503,000
Kasvu-%:18,98
Henkilöstöluokka: 250 - 499 henkilöä
Henkilöstömäärä:392
Menestyjäpisteet:74/100
Toimiala:Lääkäriasemat, yksityislääkärit ja vastaavat erikoislääkäripalvelut
Tilikausi: 12/2018
Lähde: Alma Talent Tietopalvelut
1.5

Arvio

05.09.2019
Yrityksessä ei ole ehkä täysin ymmärretty sitä, kuinka tärkeää on että työntekijät voivat hyvin ja heitä arvostetaan. Yrityksessä ratkaisut tehdään yksinomaan eurojen perusteella eikä ehkä osata ajatella miten päätös vaikuttaa pitkällä aikavälillä. Työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia työhönsä tai asioihin yleensä on aika vähän. Johtamiskoulutusta toivoisi lisää.
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut
2.0

Arvio

08.05.2019
Henkilöstöpolitiikka ontuu eikä ole kovin pitkänäköistä, koulutusmäärärahat erittäin pienet vain joitain kymmeniä euroja/hlö/vuosi eli koulutuksiin ei yleensä pääse. Yleneminen esimiestasolla perustuu enemmän suhteisiin, kuin ammattitaitoon, koska kaikki päätökset tehdään lähiesimiestasoa korkeammalla, ylempien johtajien ammattitaito ja johtamisosaaminen vaikuttaa kaikkeen.
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut