Management Events International Oy Ltd

Management Events International Oy Ltd työnantajana

Yhtiön toimialana on messu-, näyttely-, seminaari- ja muuhun tapahtumatoimintaan liittyvien tuotteiden ja palveluiden suunnittelu, valmistus, markkinointi ja toteutus sekä kustannuksen, julkaisemisen ja markkinoinnin suunnittelutoimintaan liittyvien tuotteiden ja palveluiden markkinointi, mukaan lukien mainostilojen markkinointi- ja mediapalvelut sekä edellä lueteltuun liittyvä konsultointitoiminta. Lisäksi yhtiö voi harjoittaa sijoitus- ja rahoitustoimintaa, käydä arvopaperi- ja kiinteistökauppaa sekä omistaa, hallita ja vuokrata kiinteistöjä tai sellaisen hallintaan oikeuttavia osakkeita, lomaosakkeita sekä muita arvopapereita koti- ja ulkomailla. Tutkimustoiminta.

Yrityksen työntekijät ovat arvostaneet seuraavia työnantajan ominaisuuksia: voin olla oma itseni, mahdollisuus itsensä kehittämiseen ja ura ja etenemismahdollisuudetYrityksen arvosana työpaikkana on 2.4/5.0 ja yrityksestä on jätetty alle 5 arviota.

Työskenteletkö sinä yrityksessä Management Events International Oy Ltd? Jätä arvio työpaikastasi!

2.4

Yhteensä
alle 5 arviota

Yrityksen Management Events International Oy Ltd työnantaja-arvosana

Mistä on kyse
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut

Yritykselle ominaista

Mistä on kyse

Voin olla oma itseni

Mahdollisuus itsensä kehittämiseen

Ura ja etenemismahdollisuudet

Yrityksen taloustiedot

Mistä on kyse
Kotipaikka:Helsinki
Liikevaihto (€):28,365,000
Liiketulos (€):396,000
Kasvu-%:4,44
Henkilöstöluokka: 100 - 249 henkilöä
Henkilöstömäärä:221
Menestyjäpisteet:30/100
Toimiala:Muut palvelut liike-elämälle
Tilikausi: 12/2018
Lähde: Alma Talent Tietopalvelut
1.8

Arvio

19.11.2019
Toksinen johtamistyyli, kyvyttömyys uudistua, esimiehiä joiden ei olisi koskaan pitänyt ylentyä johtamaan muita. Ainoa funktio jolla edes jollakin lailla toimiva bonusmalli on myynti. Tavoitteet erittäin korkealla, niihin pitää päästä vaikka väkisin. Sokeus oman toiminnan laahaamiselle, kehityskyky ja kyky uudistua puuttuu. Ylemmän johdon tuulettaminen paikallaan. Ovet käyvät todella tiuhaan, jatkuvasti rekryjä päällä eivätkä uudet tahdo millään lunastaa paikkaansa talossa. Toisaalta syynä vanhat klikit, toisaalta kyvytön rekrytointi joka palkkaa vääränlaista tekijää. Heikohko lähiesimiestyö myös yksi mahdollinen syy. Todella paljon soittamista, tieto kulkee heikosti funktioiden välillä. Osa työntekijöistä edelleen talossa varmaankin siksi kun eivät vain kykene vaihtamaan työpaikkaa. Hyvin vaikea keksiä positiivista sanottavaa. Huonot palkat, kuluja minimoidaan kaikkialla muualla paitsi alkoholitarjoilussa. Työntekijät pääosin mukavia.
Tulevaisuudennäkymät ja uudistumiskyky
Yrityksen vastuullisuus
Turvallinen toimintakulttuuri
Johtaminen ja esimiestyö
Kollegat ja työyhteisö
Palkka ja edut