Unelmiesi kesätyöpaikka vielä hakusessa?

8.12.2020

Kesätyöpaikka on yksi ensimmäisistä tavoista saada jalka oven väliin työelämään. Sen lisäksi, että se kartuttaa mukavasti varoja elämiseen, kun opiskelut ovat kiivaimmillaan, se myös antaa esimakua siitä, mitä työ oikeassa arjessa on. Kesätyö voi olla omia opiskeluja tai omia mielenkiinnon kohteita tukevaa, mutta myös täysin erilaista. Kaikki työkokemus lisää omaa osaamista, vahvistaa henkilökohtaista taloutta ja kartuttaa työelämävalmiuksia.

Kesätyöpaikka, vaikka se olisikin eri alalta, osoittaa tulevalle työnantajalle, että henkilö on aktiivinen, valmis käärimään hihansa ja halukas oppimaan uutta.

Mistä löydän kesätöitä?

Maailman muuttuessa myös kesätöistä on tullut aiempaa monimuotoisempia, eivätkä kaikki enää aloita työelämäänsä marjapelloilta tai siivoustöistä. Hyvän ja mieleisen työn löytämiseen ei tarvita välttämättä kattavaa verkostoa, vaan se onnistuu erinomaisesti napsauttamalla itsesi osoitteeseen www.kesaduunit.fi. Sivustolta löydät kattavasti ilmoituksia lukuisista suomalaisista kesätyöpaikoista.

Miten haen ensimmäistä kesätyöpaikkaa?

Hakiessasi kesätyöpaikkaa on hyvä pitää mielessä kaikki samat asiat kuin kokoaikaista työtäkin hakiessa. Selkeä, hyvä ja työpaikkaan kohdennettu hakemus ja siihen liitetty ajantasainen CV, josta osaamisesi ja kokemuksesi käyvät ilmi muutamalla vilkaisulla, on hyvä lähtökohta.

Ensimmäisiä työpaikkoja hakiessa työkokemusta ei tietenkään ole vielä kertynyt, jolloin omien henkilökohtaisten vahvuuksien ja kertyneen kokemuksen esilletuominen on tärkeää. Kenties IT-taitosi ovat vahvat, olet saanut vastuuta järjestötoiminnassa tai vaikkapa urheiluseurassa, toimit lapsenvahtina naapurin lapsille tai lenkkeilytät naapurin rouvan koiraa, jolloin voit nostaa esille ne. Tärkeintä on, että olet innokas oppimaan, olet motivoitunut ja haluat tehdä töitä.

Kun työkokemusta on kertynyt enemmän tai opintosi ovat edenneet pidemmälle, on todennäköisempää, että pääset myös niin sanotusti oman alasi töihin. Silloin oman opiskelumotivaation esilletuominen, opintojen eteneminen sekä syyt alan valintaan kiinnostavat potentiaalista työnantajaa.

Kesätyöpaikasta pysyväksi työpaikaksi

Sen lisäksi, että kesätyöpaikka tuo kokemusta tulevaisuutta varten, tulee monista kesätyöpaikoista myös pysyviä työpaikkoja. Esimerkiksi moni sairaanhoitaja- tai insinööriopiskelija on päätynyt työharjoittelun ja kesätöiden avulla löytämään itselleen pysyvän työpaikan, jossa aloittaa opintojen päätyttyä. Toisaalta kesätyö voi herättää kiinnostuksen aivan uutta alaa kohtaan, josta et aiemmin ole osannut haaveillakaan.

Tärkeintä kesätöitä hakiessa.

Hakiessasi kesätöitä tärkeää on se, että tuot esille innokkuutesi, motivaatiosi ja halusi oppia. Sivuiltamme löydät hyviä vinkkejä sekä työhakemuksen että CV:n laadintaan aina malliesimerkkejä myöten, ja vinkkejä onnistuneeseen työhaastatteluun ja siihen valmistautumiseen. Mitä paremmin olet valmistautunut etsimällä tietoa työnantajasta, sitä rauhallisemmin mielin voit keskittyä tuomaan haastattelussa esille omia vahvuuksiasi ja motivaatiotasi työpaikan saamiseen. Onnea matkaan!