Työsuhde-edut – Mitä sanoisit työsuhdeautosta tai -asunnosta?

1.2.2019

Työstä ansaitsemasi palkan lisäksi työnantajat voivat tarjota mitä moninaisimpia etuuksia ja kannustimia. Ne riippuvat pitkälti työnantajasta ja moni työnantaja käyttääkin etuja ja kannustimia oman työpaikkansa brändäykseen tehden näin työpaikoistaan houkuttelevampia ja työtekijöistään sitouneempia yritykseen.

Työsuhdeasunto

Joihinkin työsuhteisiin voi kuulua etuna työsuhdeasunto, jonka työntekijä pystyy vuokraamaan itselleen useimmiten markkinahintaa edullisemmin. Etuus säilyy työsuhteen ajan ja riippuen työnantajasta, asunnosta tulee muuttaa pois tietyn ajan kuluessa työsuhteen päättymisestä. Vastaavasti moni työnantaja auttaa asunnon etsimisessä oman verkostonsa kautta tai he voivat tukea uutta, kauempaa tullutta työntekijää kertaluontoisella vuokra- tai muuttotuella.

Työsuhdeauto

Työssä, joka vaatii paljon liikkumista, voi työnantaja tarjota työntekijälleen auton käyttöön. Työsuhdeauto on tuntuva etu, sillä yritys vastaa tällöin myös sen ylläpitokustannuksista. Työntekijälle säästöt ovat merkittäviä vuositasolla.

Puhelinetu

Siirryttyämme lankapuhelimista matkapuhelimiin, miltei jokaisella työntekijällä on työkäytössään oma matkapuhelin. Monet työnantajat tarjoavatkin matkapuhelinedun työntekijälleen, jolloin hänellä on oikeus käyttää puhelinta myös henkilökohtaisessa elämässä. On toki hyvä muistaa, että puhelin ja puhelinnumero ovat kuitenkin työnantajan, joten niiden huoleton levittäminen ja käyttö eivät ole hyväksyttäviä.

Lounasetu

Henkilöstölle voidaan tarjota työpaikalla aamiaista, virvokkeita tai vaikkapa hedelmiä. Monissa yrityksissä hyödynnetään lounasseteleitä, jotka käyvät useissa paikoissa lounasajan ruokailuun.

Laajennettu työterveys

Kun yritys tarjoaa työntekijöilleen laajennettuja työterveyspalveluja, ei se ole pelkästään etu työntekijälle. Työterveyshuolto ja sen aktiivinen osallistuminen edistää henkilöstön terveyttä ja hyvinvointia vähentäen sairauspoissaoloja, jolloin se periaatteessa maksaa itse itsensä takaisin jo melko lyhyelläkin aikavälillä.
Lisäksi työnantaja voi järjestää työpaikalla esimerkiksi kuukausittaisen hieronnan, jalkahoitoja tai tukea henkilöstöä esimerkiksi painonhallinnassa ja muissa terveyttä edistävissä asioissa, kuten tupakoinnin lopettamisessa tai alkoholin käytön vähentämisessä.

Työmatkaetu

Työmatkaetu tarkoittaa, että työnantajasi maksaa sinulle esimerkiksi julkisen liikenteen kuukausittaisen matkakortin joko osittain tai kokonaan. Vuodessa tästä edusta kertyy jo tuntuva summa.

Liikuntasetelit ja muut aktiivisuuteen kannustavat kannustimet

Työnantaja voi tarjota työntekijälleen käyttöön esimerkiksi liikuntaseteleitä, joita voi hyödyntää eri liikuntapalveluiden käyttöön. Lisäksi moni yritys sopii suorista alennuksista esimerkiksi kuntosaleille tai ryhmäliikuntaan, kannustaa työntekijöitä kävelemään tai pyöräilemään työmatkoja vuosittaisin rahabonuksin tai sallii henkilöstön käyttää vaikkapa tunnin verran viikottaista työaikaa yhdessä liikkumiseen.

Muut edut ja kannustimet

Henkilöstötilaisuudet, juhlat ja kerhotoiminta tuovat virkeyttä ja elämää työpaikoille, oli kyseessä sitten firman pikkujoulut, kerhon järjestämä teatterimatka lähikaupunkiin tai muu tilaisuus.

Myös työn joustava järjestely, kuten liukuvat työajat tai etätyömahdollisuus, luetaan työpaikkaetuihin.

Moni työnantaja tarjoaa työntekijöilleen myös alennuksia omista tai asiakasyritysten tuotteista. Pankit voivat myöntää omille työntekijöilleen asuntolainoja paremmilla ehdoilla. Kauppaketjut voivat antaa parempia bonuksia, jotka vuositasolla aiheuttavat työntekijöille tuntuvia säästöjä.

Kaiken kaikkiaan henkilöstö- ja työetujen tarkoituksena on parantaa työoloja, työssä jaksamista ja työn suorittamista, jolloin niistä on hyötyä sekä työnantajalle että työntekijälle itselleen.