Minkälaisia perinteitä Elenialla on?

23.4.2020

Järjestimme maaliskuussa ensimmäistä kertaa Vuoden Työnantajabrändi-tapahtuman, jossa palkitsimme läpinäkyvään yrityskulttuuriin ja työntekijäkokemukseen panostavia yrityksiä eri toimialoilta. Teimme haastattelukierroksen voittaneisiin yrityksiin ja esittelemme heidät blogissamme.

Ensimmäisenä vuorossa on Elenia.

Mikä tekee yrityskulttuuristanne ainutlaatuisen?

Toimimme yhteiskunnalle kriittisen tärkeällä toimialalla ja vastaamme sähkönjakelusta yli miljoonan suomalaisen kotiin. Toimimme vastuullisesti yhteiskuntaa, asiakkaitamme, kumppaneitamme ja henkilöstöämme kohtaan. Lisäksi meillä on suuri rooli energiamurroksen vastuullisena mahdollistajana. Tämän vuoksi meillä ihmiset tuntevat vahvasti tekemänsä työn merkityksen. Tämä luo tekemisen meiningin ilmapiirin sekä jatkuvaa innovointia.

Mikä erottaa teidät kilpailijoista?

Liiketoimintana toimimme luonnollisessa monopolissa sähköverkkoyhtiönä, jossa Elenia haluaa erottua teknisten ja toiminnallisten ratkaisuiden edelläkävijänä. Kilpailemme alan parhaista työntekijöistä muiden alan yritysten kanssa valttikortteinamme vakaa ja alan ison toimijan tarjoama mahdollisuus kehittyä ja kasvaa. Toteutamme henkilöstölähtöisiä toimintatapoja kaikessa tekemisessämme.

Mikä on työpaikallanne ärsyttävin / hauskin / kulunein sanonta?

”Hiljaa hyvää tulee” pätee moneen, mutta haluamme nähdä tämänkin positiivisessa valossa. Suunnittelemme työmme ja projektimme tarkasti, etenemme rohkeasti, mutta kuitenkin kumppaniemme tai omaa liiketoimintaa vaarantamatta. Lisäksi käynnissä olevan esimiestyön koulutuskokonaisuuden kautta viime aikoina on viljelty lausetta ”What went well? Even better if?”.

Mikä tai kuka on työpaikkanne salainen talentti?

Olemme onnekkaita, että talomme on täynnä osaajia. Elenian kulttuurissa keskeinen toimintamalli on tehdä töitä toinen toista tukien. Yksittäisenä henkilöstöryhmänä ”arjen sankareiksi” nostaisin sähköverkon toiminnasta 24/7 huolehtivan käyttökeskuksen henkilöstön sekä asiakkaidemme ja kumppaneidemme suuntaan toimivat henkilöt.

Oudoin asia, joka löytyy toimistoltanne?

Teemme töitä ilolla ja se näkyy ympäri taloa erilaisina yksityiskohtina. Meillä on esimerkiksi taukotilassa yhteisessä koonnissa oleva suuri palapeli tai aivojumppaa vaativia ratkomistyökaluja. Laaja kokoelma Star Wars -legoja koottuna on kuitenkin ehkä erityisin. Avaruusteemaisen tapetin edessä, tietenkin.

Minkälaisia perinteitä työpaikallanne on?

Perinteisten vuotuisten henkilöstöjuhlien lisäksi, meillä syödään maanantaisin yhdessä aamupuuroa, jumpataan ohjatun taukojumpan parissa ja kerran kuussa kokoonnumme aamiaisille kuulemaan ajankohtaisista asioista. Lisäksi tykkäämme juhlistaa erilaisia saavutuksia pienillä herkutteluilla, kuten esimerkiksi helmikuussa saavutettua 50% maakaapelointiastetta. Koemme, että aina kun on syytä juhlaan, niin mehän juhlimme! Tiimeillä on myös omia pienempiä juttuja ja kannustamme esimiehiä esimerkiksi pikapalkintojen jakamiseen. Lisäksi näemme tärkeänä henkilöstön harrastustoiminnan tukemisen sekä esimerkiksi hyväntekeväisyyden henkilöstön valitsemille tahoille ja lasten- ja nuorten harrastustoiminnalle.

Jos sinun pitäisi muuttaa yrityksessänne jotakin, mitä muuttaisit?

Toimistomme sijainti Tampereella on noin 4km keskustasta, minkä vuoksi henkilöstömme kulkee pääosin töihin omalla autolla. Kaupungin liikenteen bussi tulee oven eteen, mutta aikataulullisesti paremmat julkiset kulkuyhteydet olisi hieno juttu, jotta myös vuorotyötä tekevä henkilöstö voisi sujuvammin käyttää julkista liikennettä.

Miten teille pääsee töihin?

Ilmoitamme avoimista työpaikoista esim. Monsterin ja LinkedIn kautta. Teemme myös tiivistä oppilaitosyhteistyötä, joten moni tekijämme työllistyy meille suoraan myös harjoittelun tai päättötyöprojektin jälkeen. Ole rohkeasti yhteydessä rekrytoiviin esimiehiimme tai henkilöstöhallintoon!

TOP 3 vinkit läpinäkyvän yrityskulttuurin rakentamiseksi ovat:

1. Kuuntele ja kuule henkilöstöäsi
2. Poimi palautteesta olennaiset ja tee niiden eteen suunnitelmallisia toimia
3. Matala organisaatio rakenne mahdollistaa vapaan keskustelun – ole läsnä

BONUS: Muista, että koskaan ei olla valmiita!