Millaisia perinteitä Redlandilla on?

26.5.2020

Järjestimme maaliskuussa ensimmäistä kertaa Vuoden Työnantajabrändi -tapahtuman, jossa palkitsimme läpinäkyvään yrityskulttuuriin ja työntekijäkokemukseen panostavia yrityksiä eri toimialoilta. Teimme haastattelukierroksen voittaneisiin yrityksiin ja esittelemme heidät blogissamme. Aikaisemmin esittelimme Elenian ja Creatorsin ja Granlundin. Neljännen esittelyvuoron saa Redland Oy

Mikä tekee yrityskulttuuristanne ainutlaatuisen?

Olemme arvojohdettu yritys, jolle osaava ja sitoutunut henkilökunta on kasvun ja menestymisen edellytys. Olemme onnistuneet rekrytoimaan arvojemme mukaisia tyyppejä ja luomaan yhtenäisen kulttuurin sekä erinomaisen yhteisöllisen ja osallistuvan porukan. Redlandin loistava henki on säilynyt, vaikka yritys on kasvanut nopeasti ja henkilökuntamme koostuu hyvin erilaisista persoonista – hieman rauhallisemmista web developereista aina äänekkäämpiin markkinoinnin konkareihin.

Mikä erottaa teidät kilpailijoista?

Olemme 100 % henkilökunnan omistama yritys. Tällä hetkellä se tarkoittaa, että 48 työntekijästämme 17 on osakkaina. Mahdollisuus osakkuuksien tarjoamiseen on meille tärkeä henkilöstön sitouttamisen väline. Käytämme joka vuosi puolet tuloksestamme henkilökunnan palkitsemiseen, kouluttamiseen sekä työhyvinvoinnin parantamiseen. Meillä jokaiselle työntekijälle tehdään henkilökohtainen kehittymissuunnitelma, jonka perusteella myös yritys kehittyy ja muotoutuu, koska ihmisten toiveiden ja osaamisten kautta syntyy uudenlaisia rooleja.

Mikä on työpaikallanne ärsyttävin / hauskin / kulunein sanonta?

”Nyt homma isolle!”
”Tämähän on meille ihan business as usual.”
“Selvitetään asian sudenkuopat ja luodaan seuraavat askelmerkit.”

Mikä tai kuka on työpaikkanne salainen talentti?

Joka viikko meillä nimetään “Viikon redlander”, joka taas vuorostaan nimeää seuraavan viikon kiertävän palkinnon saajan. Emme usko starailuun, vaan luomme jokaiselle mahdollisuuden olla se salainen talentti. Viime pikkujouluissa jokainen työntekijä sai oman “arvonimen”
ja nyt meiltä löytyy muun muassa seuraavia talentteja: tehostarttaaja, luottopakki, turkulainen runopoika, SEOn stara, digijedi, keittiönatsi, pelastusrengas, omatunto ja rauhanturvaaja.

Oudoin asia, joka löytyy toimistoltanne?

Hirvittävän rumat koriste-esineet, joita yrityksen perustaja Simo Vunneli on tuonut reissuiltaan matkamuistoiksi. Näitä on yritetty jo vuosia piilottaa, mutta aina niitä jostain esiin pullahtelee. Yksi kummallisimmista oli täytetty lintu vanhan toimiston kattoparrun päällä.

Minkälaisia perinteitä työpaikallanne on? (esim. hassut juhlat, tapahtumat, käytännöt jne.)

Pari kertaa vuodessa juhlimme koko henkilökunnan voimin erilaisilla teemoilla ja olemme tehneet myös reissuja mm. Tsernobyliin, Milanoon, Amsterdamiin ja Pietariin. Lisäksi on ollut koko perheen tapahtumia, kuten picniciä ja pallopelejä puistossa. Etätyömahdollisuus ulkomailla on järjestetty Mallorcalla ja Dubaissa, mukaan on halutessaan voinut ottaa koko perheen. Harrastuskerhomme Redland goes wild kokoontuu kuukausittain ja tutustumme yhdessä johonkin uuteen urheilulajiin tai kulttuuriharrastukseen. Viikonlopputunnelmiin porukkamme kuljettaa “Konserninjohtaja Löytökorpena” tunnetun luovan johtajamme masinoima jokaperjantainen perstipullon arvonta.

Jos sinun pitäisi muuttaa yrityksessänne jotakin, mitä muuttaisit?

Toimitilaa. Alkuperäisen toimistomme 1800-luvun punatiilirakennuksen tunnelmaa on ikävä. Samaan ei ole vielä päästy, vaikka olemme kovasti koettaneet nykyiseen toimitilaan fiilistä rakentaa. Tarkkailemme mielenkiinnolla uusia toimitiloja.

Miten teille pääsee töihin?

Pistä persoonasi peliin ja herätä mielenkiintomme! Hakemuksessa kerro konkreettisesti osaamisestasi tai vaikkapa videolla lähestyen ja liitä mukaan CV sekä mahdollinen portfolio, osoitteeseen: duuniin@redland.fi. Jos et juuri nyt etsi työtä, seuraa silti somekanaviamme, joista voi tulla vastaan unelmiesi paikka.

TOP 3 vinkit läpinäkyvän yrityskulttuurin rakentamiseksi ovat:

  1. Ihmislähtöinen ja aidosti arvopohjainen johtamistapa. Rekrytointeihin suhtaudumme erityisen tarkasti, koska ihmisethän sen kulttuurin muodostavat.
  2. Selkeä ja säännöllinen sisäinen viestintä yhdistettynä jatkuvaan palautteen keräämiseen, seurantaan ja nopeaan reagointiin. Mittaamme fiilistä viikoittain ja tulokset jaetaan koko henkilökunnalle.
  3. Työntekijän henkilökohtainen kehityssuunnitelma, jonka toteutumista seurataan säännöllisesti. Alallamme on keskeistä kannustaa työntekijöitä oppimaan ja opiskelemaan uutta. Myös työnantajalle on tärkeää, että työntekijän toiveita kuullaan ja haaveita kohti kuljetaan yhdessä, molemmat niihin sitoutuen.

Jätä arvio ja kerro millainen fiilis teillä on töissä?