Miksi jättää arvio Tuntoon?

8.8.2021

Vertaisarvioinnit ovat luonnollinen osa arkeamme ja kuluttajakäyttäytymistämme. Haluamme saada tuotteesta mahdollisimman paljon tietoa etukäteen, ennen kuin teemme ostopäätöksen. Sama pätee myös siihen, minkä hotellin valitsemme lomamatkalle tai missä ravintolassa syömme ensi viikonloppuna. Muiden kokemukset auttavat meitä tekemään oikeita valintoja, jotta emme kadu päätöksiämme.

Vertaisarvioinneilla on merkitystä myös työelämässä. Haluamme mennä hyviin ja oikealta tuntuviin työpaikkoihin töihin, jossa tunnet olevasi osa tiimiä ja jonne on kiva mennä joka päivä. Tunnossa haluamme auttaa työntekijöitä löytämään itselleen sopivia yrityskulttuureja ja yrityksiä löytämään kulttuuriinsa sopivia työntekijöitä.

Jos pohdit, miksi juuri sinun pitäisi jättää arvio työpaikastasi Tuntoon, tässä muutamia syitä.

Mitä hyötyä minulle on arvion jättämisestä?
1. Arvioimalla yritystä tai organisaatiota työnantajana, autat muita työnhakijoita löytämään itselleen sopivia työpaikkoja. Ehkäpä juuri sinun antamasi arvio auttaa tekemään päätöksen, kannattaako yritykseen hakea töihin.
2. Jos työpaikallasi on jotain kehittämisen varaa – yritys voi herkemmin puuttua ja parantaa epäkohtia, jotka vaikuttavat yrityksen työkulttuuriin, työntekijöiden viihtyvyyteen ja kokonaisvaltaisesti siihen kuinka houkutteleva yritys on työnantajana.
3. Mitä enemmän tietoa yrityksenne kulttuurista on saatavana, sitä helpommin on yrityskulttuuriinne sopivien työnhakijoiden kiinnostua työpaikastanne ja hakea teille töihin.
4. Olet mukana edistämässä avointa ja rehellistä keskustelukulttuuria työelämässä.
5. Mitä enemmän arviota kertyy palveluumme, sitä luotettavampaa ja rikkaampaa data on. Tästä hyötyvät niin yksityiset käyttäjätkin kuin yrityksetkin.

Sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumeissa tunteet kuumentuvat ja siellä liikkuu myös paljon paikkansapitämätöntä tietoa. Käytä siis aikasi hyvin ja kerro työntekijäkokemuksesi Tuntoon, jossa jokaisella arviolla on merkitystä.

Kuinka jätän arvion?
– Etsi entisen tai nykyisen työpaikkasi yritysprofiili Tunnosta ja jätä arvio nykyisenä tai entisenä työntekijänä. Arviot jätetään nimettömänä.
– Kuvaile, millainen yritys on työnantajana
– Kerro myös kommentissasi, mikä on tälle työpaikalle ominaista ja mikä tekee siitä erityisen
– Ole arviossasi rehellinen
– Rakentavaa palautetta saa antaa, mutta pidäthän viestisi asiallisena. Liikesalaisuuksia, henkilötietoja tai loukkaavaa kieltä sisältäviä kommentteja emme julkaise.

Jätä arvio ja kerro millainen fiilis teillä on töissä?