Mikä tekee Rejlersin yrityskulttuurista ainutlaatuisen?

22.6.2020
Kirjoittanuttuntoadmin

Rejlers on yksi Pohjoismaiden ja Suomen johtavista insinööritoimistoista. Rejlers tarjoaa monipuolisia insinööripalveluja teollisuuden, rakentamisen, energian ja infran asiakaskunnille. Osaamisemme on asiakkaiden käytössä kaikissa rakennetun ympäristön elinkaaren vaiheissa asiantuntijapalveluina, projektipalveluina ja jatkuvina palveluina.

Järjestimme maaliskuussa ensimmäistä kertaa Vuoden Työnantajabrändi-tapahtuman, jossa palkitsimme läpinäkyvään yrityskulttuuriin ja työntekijäkokemukseen panostavia yrityksiä eri toimialoilta. Teimme haastattelukierroksen voittaneisiin yrityksiin ja esittelemme heidät blogissamme. Seuraavana esittelyvuorossa on Rejlers.

Kysyimme sekä nykyisiltä että entisiltä työntekijöiltämme, millaista Rejlersillä työskentely on, ja mitä tekee Rejlersistä aivan erityisen ja erilaisen työyhteisön.

Mikä tekee Rejlersin yrityskulttuurista ainutlaatuisen?

Nykyisten ja entisten työntekijöidemme sanoin:
– Rejlers Way on “changing the way as needed”, kokeillaan reippaasti ja uudistutaan.
– Asioista puhutaan asioina, eikä niitä piilotella työntekijöiltä.
– Avoin viestintä läpi organisaation. Voi soittaa, vaikka toimitusjohtajalle tarpeen tullen.
– Ihmisläheinen, ammattitaitoinen, tsemppaava, toista kunnioittava ja arvostava johtaminen.

Mikä erottaa Rejlersin kilpailijoista?

Henkilöstömme mielestä nämä asiat:
– Rejlers on alalla kilpailijoita edellä etätyökulttuurin osalta. Se luo nykyelämässä tarvittavaa joustoa työntekijän ja työnantajan välillä.
– Itsenäinen työskentely, tekemisen vapaus ja omat vaikuttamismahdollisuudet.
– Siviilielämän asiat otetaan hyvin huomioon.
– Nuorille annetaan vastuuta.
– Monipuoliset ja mielenkiintoiset työtehtävät. Mahdollisuus kehittyä.

Mikä on työpaikan ärsyttävin / hauskin / kulunein sanonta?
”Työsuhdebanaani.”

Mikä tai kuka on työpaikan salainen talentti?
Kysyimme tätäkin rejlersläisiltä, ja näin vastattiin:
– “Hei, voitko auttaa?”- tyyppi.
– Hieno ryhmähenki ja ronski huumori, loistavat ja kannustavat työkaverit, erinomainen työyhteisö. Myös uudet henkilöt otetaan heti tiimiin mukaan.
– Tiedon jakaminen. Osaaminen kertautuu, kun sitä yhdistellään. Yhteistyö eri alojen kesken.
– Me teemme töitä yhdessä ja autamme toisiamme eri tekniikan aloilla – se on Lappeenrannan pienen monialatoimiston talentti.

Oudoin asia, joka löytyy Rejlersin toimistolta?
Toimistoja on yli 20 ja kaikenlaista löytyy, mutta tämä Tampereen toimistolta löytyvä esine taitaa viedä voiton: Nilkkamurtunut Mannerheimin patsas.

Minkälaisia perinteitä Rejlersillä on?
Rennot ja hauskat koko henkilöstön syysmatkat. Lisäksi myös mukavia tapahtumia pitkin vuotta, mm. liikuntatapahtumat ja pikkujoulut.

Jos sinun pitäisi muuttaa Rejlersillä jotakin, mitä muuttaisit?
Tässä muutama työntekijöiltämme tullut kommentti:
– Monialaisuudesta voisi ottaa yhä enemmän hyötyjä irti.
– Järjestelmällisempi suunnittelutyön dokumenttipohjien ylläpitäminen.
– Enemmän pullaa tarjolle toimistoille.

Miten Rejlersille pääsee töihin?
Julkaisemme kaikki avoimet työpaikat urasivuillamme www.career.rejlers.fi. Sivu kannattaa laittaa seurantaan, koska usein haastatteluihin kutsutaan jo hakuaikana. Hakeminen on nopeaa ja vaivatonta valmiin hakulomakkeen ansiosta. Haemme niin nuoria nousevia tähtiä kuin vahvalla ammattitaidolla varusteltuja kokeneita konkareita. Meille voi myös lähettää vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen rekry@rejlers.fi.

TOP 3 vinkit läpinäkyvän yrityskulttuurin rakentamiseksi ovat:
Avoimuus – Tietoa ja uutisia pyritään jakamaan mahdollisimman paljon niin sisäisissä kuin ulkoisissakin kanavissa. Rohkaisemme henkilöstöä kommentoimaan ja osallistumaan itse uutisointiin. Meillä on mm. useita Teams- ja Yammer-ryhmiä, joissa jaetaan tietoa ja esim. saatetaan osaajia yhteen.

Arvostus – Jokainen kohdataan yksilönä, ja jokaisen mielipiteitä arvostetaan ja halutaan myös kuulla, oli se sitten kriittinen tai positiivinen. Kynnys tuoda asioita esille pitää olla mahdollisimman matala. Arvomme ovat rohkeus ja luottamus, eivätkä ne toteudu, jos ei ne ohjaa kaikkea toimintaa, joka päivä.

Yhteistyö – Teemme asioita paljon yhdessä ja opimme toisiltamme, sillä kukaan ei voi rakentaa läpinäkyvää yrityskulttuuria yksin.