Mikä erottaa Vala Groupin kilpailijoista?

22.6.2020
Kirjoittanuttuntoadmin

Järjestimme maaliskuussa ensimmäistä kertaa Vuoden Työnantajabrändi-tapahtuman, jossa palkitsimme läpinäkyvään yrityskulttuuriin ja työntekijäkokemukseen panostavia yrityksiä eri toimialoilta. Teimme haastattelukierroksen voittaneisiin yrityksiin ja seuraavan esittelyvuoron saa Vala Group.

Mikä tekee yrityskulttuuristanne ainutlaatuisen?
Monet mielestämme positiiviset asiat yrityskulttuurissamme, kuten itseohjautuvuus, yhteinen päätöksenteko ja hierarkian puute eivät ole mitenkään ainutlaatuisia vaan näitä toteutetaan muuallakin. Sen sijaan koemme, että VALAn vahva luontainen empatian ja pehmeiden arvojen kulttuuri on todella ainutlaatuista. Meillä on mukana ripaus asennetta; koemme ideologisesti, että impact over numbers.

Mikä erottaa teidät kilpailijoista?
Jokin vuosi sitten erotuimme julistamalla vision olla onnellisin yritys. Sittemmin olemme olleet kilpailijoihin nähden edellä muun muassa kestävien arvojen nostamisessa keskiöön. Lisäksi olimme uskoaksemme ensimmäisiä viiteryhmässämme, joka ilmaisi suoraan työntekijöiden menevän kaiken muun edelle, myös asiakkaiden.

Mikä on työpaikallanne ärsyttävin / hauskin / kulunein sanonta?
Ehdottomasti kulunein sanonta toimistolla on “mitä kuuluu?”. Meillä ollaan toisistamme ihan aidosti kiinnostuneita. Toinen aika yleinen on “miten meni reissu?” 😀

Mikä tai kuka on työpaikkanne salainen talentti?
EI niin salainen – jopa kansallisesti tunnettu – talentti on varmaan meidän useista lyhytelokuvista tuttu devaaja-näyttelijä Tomi.

Oudoin asia, joka löytyy toimistoltanne?
Meillä on tosi paljon kirjoja toimistolla. Varsinkin todella raskaita “tieteellisiä” kirjoja, joita kenelläkään ei ole aikomustakaan avata. Ovat ilmeisesti tulleet toimarin tutkijavaimolta kun toimistoa sisustettiin. Olemme varmaan maailman ainoa firma, jonka kirjahyllystä 99% käsittelee ihmisoikeuksia.

Minkälaisia perinteitä työpaikallanne on?
Perinteissäkin on meillä vahvasti läsnä ihmisten muistaminen ja empaattisuus. Muistamme syntymäpäivistä, lasten saamisista, naimisiin menemisistä ja muista elämän tärkeistä asioista. Lisäksi meillä on tapana juhlia silloin tällöiin ihan kunnolla. Esimerkiksi Robocon-tapahtuman jatkot sekä Vappu- ja Halloween juhlat ovat legendaarisia. Perjantaipullot ja yhteiset aamupalat maanantaisin ja perjantaisin kuuluvat myös arkeen. Ja läpinäkyvyyden nimissä vielä sanottakoon, kyllä meilläkin juodaan vuosittain pikkujouluissa viinaa ja varmaan aina joku katuu tekojaan tai puheitaan seuraavana päivänä ;).

Jos sinun pitäisi muuttaa yrityksessä̈nne jotakin, mitä muuttaisit?
Ehdottomasti haluaisimme, että suurempi osuus VALAlaisista voisi työskennellä päivittäin samassa paikassa.

Miten teille pääsee töihin?
Meille pääsee töihin kun muutaman haastattelukierroksen jälkeen olemme tulleet siihen johtopäätökseen, että sovit VALAn kulttuuriin. Lisäksi toki pitää hallita sopivasti teknisiä asioita mutta “kulttuurimatch” on tärkeintä. Myös motivaatio on tärkeää, meille pitää todella haluta töihin.

TOP 3 vinkit läpinäkyvän yrityskulttuurin rakentamiseksi ovat:
1. Kerro myös negatiivisista asioista ja mokista sekä sisäisesti että ulkoisesti.
2. Luo sisäisen viestinnän infrastruktuuri, jolla varmistat, että läpinäkyvyys on ylipäänsä mahdollista.
3. Kysy, keskustele ja viesti yhdessä.