Mikä erottaa Creatorsin kilpailijoista?

23.4.2020

Järjestimme maaliskuussa ensimmäistä kertaa Vuoden Työnantajabrändi-tapahtuman, jossa palkitsimme läpinäkyvään yrityskulttuuriin ja työntekijäkokemukseen panostavia yrityksiä eri toimialoilta. Teimme haastattelukierroksen voittaneisiin yrityksiin ja esittelemme heidät blogissamme.

Aikaisemmin esittelimme jo Elenian. Tällä kertaa vuorossa on Creators.

Mikä tekee yrityskulttuuristanne ainutlaatuisen?

Toimimme perinteisellä ja konservatiivisella alalla, jossa toimintatavat eivät ole vielä radikaalisti muuttaneet muotoaan vastaamaan nykytyöelämän vaatimuksia sekä milleniaalien toiveita. Olemme silti pystyneet luomaan kulttuurin, jossa arvostetaan työntekijöiden omaehtoisuutta, moderneja toimintatapoja sekä vastuun ja vapauden kulttuuria.

Mikä erottaa teidät kilpailijoista?

Työntekijöidemme arvostus ja heistä huolehtiminen, sillä asiakkaamme haluavat ostaa tehokkaita, osaavia ja motivoituneita työntekijöitä. Yrityksemme tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että tuotteemme on mahdollisimman kilpailukykyinen, eli että työntekijöillämme on tehokkaat työvälineet, heidän osaamisensa jatkuvasti kehittyy sekä motivaatio tehdä työtä on korkealla tasolla.

Mikä on työpaikallanne ärsyttävin / hauskin / kulunein sanonta?

”Ei työ insinööritoimistoa vaihtamalla parane”. Tämä väite elää sitkeästi ihmisten mielissä, mutta useat meillä aloittaneet henkilöt ovat voineet todeta väitteen perättömäksi.

Mikä tai kuka on työpaikkanne salainen talentti?

Juho Kallio. Rautainen mekaniikkasuunnittelun ammattilainen, jolta löytyy myös monia muita erikoistaitoja, joista koko Creators -yhteisö on päässyt hyötymään.

Oudoin asia, joka löytyy toimistoltanne?

Osittain syöty ilmakuivattu kinkku ikkunalaudalla.

Minkälaisia perinteitä työpaikallanne on?

Koeaika(gin)pullo. Koeajan päätyttyä työntekijät tuovat Creatorsin toimistolle uniikin ginin ja kertovat myös tarinan miten päätyivät kyseiseen pulloon. Pulloja on tuotu työmatkoilta ympäri maailman, kaukaisimmat Australiasta.

Jos sinun pitäisi muuttaa yrityksessänne jotakin, mitä muuttaisit?

Jos jotain pitää muuttaa, niin se muutetaan.

Miten teille pääsee töihin?

Ole yhteydessä meihin ja tule käymään kahvilla ja esittäytymässä meidän toimistolla. Virallisten haastattelujen sijaan suosimme vapaamuotoisia keskusteluja osaamisesta, projektitoiveista sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

TOP 3 vinkit läpinäkyvän yrityskulttuurin rakentamiseksi ovat:
1. Avoimuus ja hyvät työkalut kaikessa viestinnässä ja kommunikoinnissa
2. Vastuun jakaminen työntekijöille asioista, jotka heitä erityisesti kiinnostavat (esim. 3D-tulostus, visuaaliset asiat)
3. Johdon rantautuminen norsunluuntornista alas (matala hierarkia) ja esimerkillä johtaminen sekä heittäytyminen eri tilanteisiin niiden niin vaatiessa