Kuinka ylläpitää tiimihenkeä korona-aikana?

9.4.2020

Kerroimme aiemmin jo millainen työystävä sinun ei kannata olla, mutta tässä artikkelissa keskitymme etäkollegiaalisuuteen ja siihen, kuinka tiimihenkeä voi pitää yllä eri keinoin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kuten moni muu yritys, Tunnon ja Monsterin työntekijät ovat nyt työskennelleet useamman viikon etänä ja kokosimme yhteen Top 10 -vinkkiämme siihen, kuinka olemme pitäneet yllä tiimihenkeä ja hyvää fiilistä etäaikana:

1. Teams-tauot: pidetään kimpassa kahvitauot ja lounas. Kahvitauoilla voi esitellä esimerkiksi hirveimmät kahvimukit, joita ei ikinä uskalla kellekään näyttää.

2. Tiimien kesken äänestyksiä tai kilpailuja esim. makeimmista etätyöpisteistä.

3. Päivän biisi – mikä on sun #fiilisbiisi tai voimabiisi karanteenin keskellä? Näistä voi järjestää myös levyraadin tai vaikka musavisan.

4. Etäjoogailut tai -jumpat kimpassa, streamin välityksellä.

5. Etäafterit! Helpompaa kuin fyysisen ravintolan valinta, sillä jokainen saa mieleistään juomaa, ruokaa ja musiikkia. Eikä tarvitse murehtia, milloin pitää lähteä kotiin, koska kaikki ovat jo kotona.

6. Yhdessä pelaaminen (esim. tietovisat ja online-pelit). Myös joitakin lautapelejä pystyy helposti pelata verkossa tai videoyhteyden välityksellä. Esim. jos eri kodeista löytyy Trivial Pursuit, voi kysymyksiä helposti esittää myös videopuhelun aikana toisille pelaajille ja liikuttaa pelinappuloita molempien laudalla.

7. Kerätään listoja ärsyttävimmistä työelämän finglish-ilmaisuista tai muista puhkikulutetuista fraaseista.

8. Kotien esittelykierros, tarinoiden jakaminen ja muistotavaroiden esittely.

9. “Failboard”-äänestys, listataan pahimmat videoneuvotteluiden mokat, esim. mikki unohtunut päälle tms.

10. Yhteinen Whatsapp-ryhmä – kevyempien sisältöjen jakamiseen ja vapaa-ajalla jutusteluun.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua teidänkin työyhteisössä. Mikäli sinulle tulee muita vinkkejä mieleen, niin voit lähettää meille omasi chatissä tai sähköpostitse.

Team Tunto toivoo kaikille tsemppiä ja voimia tähän hetkeen. Kyllä me tästäkin selvitään, kun muistetaan pitää kollegat lähellä ja yhteishenki päällä hyvällä fiiliksellä.