Koti Puhtaaksi Oy:n vinkit läpinäkyvän yrityskulttuurin rakentamiseksi

26.5.2020

Järjestimme maaliskuussa ensimmäistä kertaa Vuoden Työnantajabrändi-tapahtuman, jossa palkitsimme läpinäkyvään yrityskulttuuriin ja työntekijäkokemukseen panostavia yrityksiä eri toimialoilta. Teimme haastattelukierroksen voittaneisiin yrityksiin ja esittelemme heidät blogissamme. Aikaisemmin esittelimme Elenian ja Creatorsin ja Granlundin,ja Redlandin . Viidennen esittelyvuoron saa Koti puhtaaksi Oy

Mikä tekee yrityskulttuuristanne ainutlaatuisen?

Meillä kaikki on aidosti samalla viivalla. Me ollaan siistijöiden perustama ja omistama perheyritys ja se näkyy kulttuurissa. Meillä jokaisella työntekijällä on mahdollisuus ostaa yrityksen osakkeita ensimmäisestä työpäivästä lähtien ja jokainen pääsee osallistumaan omaan työhön liittyvään päätöksentekoon.

Meidät on perustanut viisi siivoavaa sisarusta. Sisarusten eloisa huumori ja läheiset välit ovat luoneet lämpimän helposti lähestyttävän ilmapiirin, ikään kuin olisimme perhe.

Mikä erottaa teidät kilpailijoista?

Meillä yrityksen omistajat siivoavat asiakkaiden asunnot. Siistijät ovat tyytyväisiä työhönsä ja haluavat tehdä parhaansa. Näin olemme saavuttaneet poikkeuksellisen korkean asiakastyytyväisyyden.

Työprosesseissa laatu ja turvallisuus on huomioitu. Meillä siivotaan pareittain, jolloin mestari opettaa kisälliä jatkuvasti. Pareittain työ on myös mukavampaa. Parit tarkistavat toistensa työjäljen, koska omaan työhön silmä sokeutuu herkästi.

Mikä on työpaikallanne ärsyttävin / hauskin tai kulunein sanonta?

Tekkee vaan!

Mikä tai kuka on työpaikkanne salainen talentti?

Talentteja nousee kasvuyhtiössä jatkusvasti. Tällä hetkellä kriisin sankareita on kaksi. Saila Tyni otti toimitusjohtajan tehtävät lennosta haltuun Saana Tynin ollessa angiinan kuumeessa ja ilman ääntä kun Korona kriisi alkoi. Mari Susi Turusta on taas järjestänyt meidän tuotannon prosessit kriisin aikana uuteen uskoon ja nyt meillä henkilöstö on jaettu 20 hengen pieniin perheyrityksiin

Oudoin asia, joka löytyy toimistoltanne?

Lelunurkkaus ja puhelinkoppi.

Minkälaisia perinteitä työpaikallanne on?

Meillä on kerran vuodessa Koti Puhtaaksi Gaala, jossa juhlitaan kulunutta vuotta ja palkitaan henkilöstöä hyvistä suorituksista sekä hyvänä työkaverina toimimisesta. Kerran kuussa kokoonnutaan aamupalalle nauttimaan toistemme seurasta ja kehittämään omaan työhön liittyviä asioita pienryhmissä.

Jos sinun pitäisi muuttaa yrityksessänne jotakin, mitä muuttaisit?

Nostaisin siistijöiden palkkoja. Tässä saimme onnistumisen tammikuussa, kun työehtosopimusneuvoteltiin ja sovittiin reiluista palkankorotuksista seuraaville vuosille.

Miten teille pääsee töihin?

Jättämällä hakemuksen, tulemalla ryhmähaastatteluun, työnäyttöön ja yksilöhaastatteluun. Hakemuksen voi jättää täältä: https://toihin.kotipuhtaaksi.fi . Työkaverit päättää meillä ketä palkataan ja ketä ei.

TOP 3 vinkit läpinäkyvän yrityskulttuurin rakentamiseksi ovat:

1. Kysy, Ideoi, Kehitä ja palaan kohtaan yksi
2. Varmista, että kaikki kohdellaan tasa-arvoisesti
3. Anna kaikki mahdollinen tieto henkilökunnalle