Huomioitavaa mietittäessä tehtävään sopivaa palkkatoivetta

1.2.2019

Monissa työilmoituksissa työnhakijaa pyydetään ilmoittamaan palkkatoive. Tällä näennäisesti “harmittomalla” kysymyksellä on yllättävän suuri vaikutus työhakemukseen ja jopa työpaikan saamiseen.

Liian alhainen palkkatoive

Liian alhainen palkkatoive voi viestittää potenttiaaliselle työnantajalle monia eri asioita. Se voi antaa vaikutelman, että et tunne alaa ja sen palkkausta hyvin tai että et luota omiin kykyihisi ja osaamiseesi työtehtävässä.

Liian korkea palkkatoive

Liian korkea palkkatoive heijastaa työnantajalle samanlaisia mielikuvia kuin liian matalakin palkkatoive eli sitä, että et tunne alaa ja palkkausta hyvin. Se voi myös viestiä, että et ole todellisuudessa kiinnostunut työstä tai että luokittelet osaamisesi liian korkeaksi ja mahdollisesti liian kalliiksi yritykselle.

Mikä on juuri oikea palkkatoive?

Palkkatoiveen asettaminen voi olla erittäin haastavaa. Toiveen täytyy heijastaa haettavan tehtävän palkkausta, omaa osaamistasi, kokemustasi sekä luonnollisesti markkinatilannetta – mitä vähemmän päteviä osaajia tehtävään on saatavilla, sitä arvokkaampia asiantuntijat ovat. Apua palkkatoiveen esittämiseen voit etsiä Monsterin palkkavertailupalvelusta. Tämä palvelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden verrata omaa tehtävääsi muihin samankaltaisiin tehtäviin, joissa on samanlainen vaatimustaso.

Vaikka on hyvä muistaa, että palkkatoiveen on vastattava alan palkkausta, itseään ei missään nimessä kannata myydä työnantajalle liian halvalla. On tärkeää tunnistaa oma osaaminen, kokemus ja taidot, joista on hyötyä työnantajalle.

Tarkan palkkatoiveen kiertäminen työhakemuksessa

Mikäli et ole alan palkkauksesta aivan varma työhakemusta kirjoittaessasi, voit ilmoittaa potenttiaaliselle työnantajalle, että olet kiinnostunut tulemaan haastatteluun ja keskustelemaan tarkemmin itse työstä sekä palkkauksesta. Sama pätee myös provisiopohjaiseen palkkaukseen – varsinaista palkkatoivetta ei voi esittää, sillä palkkaus perustuu provisioon, jota on mahdotonta arvioida ennen esimerkiksi myytävään tuotteeseen ja myyntimääriin tutustumista.

Jos päädyt antamaan numeraalisen määrän, älä ilmoita niin kutsuttua hintahaitaria, kuten 1500–2000 euroa. Silloin voit olla varma, että sinut palkatessa työnantaja maksaa enintään 1500 euroa, sillä annoit vaikutelman, että summa on riittävä palkkaamiseesi. Epätavallinen tasaluku, kuten 1890 tai 2740 puolestaan viestii, että tunnet alasi ja arvostat omaa osaamistasi, kunhan luku osuu alan palkkauksen suuntaviivojen sisäpuolelle.

Palkka ei kerro koko totuutta

Palkan lisäksi työpaikoilla voi olla monia etuuksia, jotka kannattaa myös huomioida työpaikkaa haettaessa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulle moni kuntatyönantaja tarjoaa mahdollisuuden asuntoetuun, jonka avulla voit saada vuokra-asunnon tuntuvasti edullisemmin kuin vapailta markkinoilta ja näin voittaa epäsuorasti hyväksymällä kenties harkitsemaasi palkkausta alhaisemman tarjouksen. Tämä vain tarkoittaa sitä, että kun sinulle tarjotaan työtehtävää, on hyvä käydä läpi koko tarjous etuineen ja miettiä, millä tavoin se sopii omaan elämäntilanteeseesi.