Mikä tekee yrityskulttuuristanne ainutlaatuisen, Granlund?

26.5.2020

Järjestimme maaliskuussa ensimmäistä kertaa Vuoden Työnantajabrändi-tapahtuman, jossa palkitsimme läpinäkyvään yrityskulttuuriin ja työntekijäkokemukseen panostavia yrityksiä eri toimialoilta. Teimme haastattelukierroksen voittaneisiin yrityksiin ja esittelemme heidät blogissamme. Aikaisemmin esittelimme Elenian ja Creatorsin. Kolmannen esittelyvuoron saa Granlund Oy

Mikä tekee yrityskulttuuristanne ainutlaatuisen?

Meillä on aina ollut tosi vahvana semmoinen kulttuuri, että ollaan samaa porukkaa me kaikki granlundilaiset. Talon tyyliin kuuluu, että koska vaan saa apua työkaverilta ja kaikki tukevat toisiaan työssään. Kulttuuriin kuuluu myös hurtti huumori, vaikka projektit hoidetaan aina ajallaan ja asiallisesti.

Mikä erottaa teidät kilpailijoista?

Olemme työntekijöiden omistama yritys, mikä näkyy paitsi arjessa myös suurissa linjoissa. Omistuspohja johtaa siihen, että yritys koetaan aidosti omaksi.

Mikä on työpaikallanne ärsyttävin / hauskin / kulunein sanonta?

Ärsyttävyys varmaan riippuu ihan ihmisestä, emme osaa kommentoida.

Mikä tai kuka on työpaikkanne salainen talentti?

Eivät he niin salaisia ole, mutta meille tulee joka vuosi aivan mahtavia harjoittelijoita ja opinnäytetyötä tekeviä taloon eri kouluista. Heissä piilee tulevaisuuden talentit ja siksi haluamme heidän aina jäävän taloon ja kasvavan ammattilaisiksi Granlundilla. Tarjoamme tosi hyviä koulutuksia, niistä hyötyvät firman lisäksi työntekijät itse.

Oudoin asia, joka löytyy toimistoltanne?

Korjausrakentamisen osastolla ainakin nähty yksisarvinen-keppari, sitten meillä on laaja piirustusarkisto, jossa suomalaista rakentamista vuodesta miekka ja kirves alkaen.

Minkälaisia perinteitä työpaikallanne on?

Meillä on perinteisten virkistyspäivien lisäksi esimerkiksi Kaljaa&kirjoja-kerho. Vuoden kohokohta on monelle Granlundin sponssaama virkistysmatka, jonka ideana on viettää pitkä viikonloppu työporukalla. Usein kohteeksi valikoituu jokin eurooppalainen kaupunki, johon saa nopeita lentoja. Granlundilaiset osallistuvat innolla urheilurientoihin (Tough Viking -kisat ja Run Fest esimerkkeinä).

Jos sinun pitäisi muuttaa yrityksessänne jotakin, mitä muuttaisit?

Toivoisin, että saisimme aina helposti uusia kivoja työntekijöitä. Tämä on kuitenkin nykyään todella haastavaa, sillä kilpailu alan osaajista käy todella kuumana.

Miten teille pääsee töihin?

Jättämällä hakemuksen urasivuillamme

TOP 3 vinkit läpinäkyvän yrityskulttuurin rakentamiseksi ovat:

1. Arvosta kaikkia työntekijöitä ja anna arvostuksen näkyä
2. Kannusta työntekijöitä aloitteellisuuteen ja avaamaan suunsa, kun on sanottavaa
3. Kannusta työntekijöitä näkymään somessa ja jättämään arvionsa Tunto-palveluun