Lataa ilmainen CV-malli

8.1.2021

Ansioluettelo kuntoon – lataa ilmainen CV-malli

Hyvä ja selkeä CV-pohja auttaa luomaan ansioluettelon, joka herättää työnantajien huomion. CV-mallia hyödyntämällä voit keskittyä olennaiseen eli itsesi ja taitojesi esille tuomiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Lataa ilmainen CV-malli täältä!

Onko ansioluettelolla ja CV:llä eroa?

Ansioluettelolla ja CV:llä eli Curriculum Vitaella ei juuri ole eroa. Niiden tarkoituksena on tuoda työntekijän koulutus, työkokemus ja muut tiedot ja taidot esille helposti havaittavasti. Monissa tapauksissa avoimiin työpaikkoihin on runsaasti hakijoita, jolloin ajantasainen ja kohdennettu CV saa sinut erottumaan hakijoiden joukosta.

Ansioluettelon sisältö tulee järjestää tietyllä tavalla

Ansioluettelon ulkonäköön tulee kiinnittää erityistä huomiota. Siitä on käytävä muutamalla silmäyksellä ilmi tietosi, osaamisesi ja kokemuksesi. Hyvin järjestetty sisältö kiinnittää huomion oikeisiin kohtiin ja tuo osaamisesi esille selkeästi, mikä voi johtaa useammin työhaastattelukutsuun.
Vaikka tarkoituksena onkin tuoda oma pätevyys kattavasti esille, ei ole tarkoituksenmukaista, että CV:ssä on liikaa tietoa. Perussääntönä voidaan pitää, että ansioluettelo on enintään kaksi sivua pitkä.

Yhteystietojen, työhistorian ja koulutuksen lisäksi CV:stä on hyvä käydä esille tietotekninen osaaminen, kielitaito ja tarvittaessa myös ajokorttiluokka. Voit katsoa mallia oman ansioluettelon luomiseen CV-esimerkistä, jolloin varmistuu, että CV:si sisältää tarvittavat tiedot. Muista, että ansioluettelo tulee aina muokata haettavaan tehtävään sopivaksi. Tehtävään vaadittavan osaamisen ja kokemuksen on hyvä olla nähtävillä nopealla vilkaisulla.

Lataa CV-pohja maksutta Word- ja PDF-muodossa

Tarjoamme käyttöösi CV-mallin sekä Word- että PDF-muodossa ilman rekisteröitymistä. Esimerkiksi Word-muodossa olevaa ansioluetteloa on helppo muokata aina tarpeen mukaan omalla tietokoneellakin. PDF puolestaan takaa, että asiakirja säilyttää muotonsa sellaisenaan myös sen jälkeen, kun olet lähettänyt sen eteenpäin. Ansioluettelomalli toimii apunasi, olitpa ottamassa ensimmäisiä askeleitasi työelämässä tai jo kokeneempi konkari etsimässä uusia haasteita.

Tunto-palvelu auttaa työelämässä eteenpäin

Hyvä, asiallinen ja oman persoonan esille tuova CV on myös helppo liittää esimerkiksi omalle kotisivulle tai hyödyntää muutoin sosiaalisessa mediassa. On hyvä muistaa, että moni työnantaja löytää työntekijänsä myös perinteisten hakuprosessien ulkopuolelta. Lisäksi saatat kuulla omien verkostojesi kautta tulevista avoimista tehtävistä tai muuten kiinnostavista yrityksistä, jolloin ajantasainen CV on avainasemassa heitä lähestyessäsi.